facebook

Мороз до -25°: на Україну суне потужна негода

У найближчі дні на Україну прийде справжні “арктичний” холод. Синоптики попереджають про складні погодні умови 7-9 січня. Регіони накриють потужні снігопади, мороз та сильні пориви вітру.

Про це повідомляють синоптики “Укргідрометцентру”.

“7-9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни”, – йдеться у повідомленні.

Протягом 78 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях буде значний сніг. Синоптики прогнозують від 10 до 30 см снігового покриву.

Тим часом в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях буде дощ з переходом в сніг, а також ожеледь і налипання мокрого снігу. Приріст снігового покриву – 5-15 см.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У центрі, на сході та півдні країни пориви вітру будуть сягати 15-20 м/с. Крім того, синоптики попереджають про хуртовини, снігові замети. На дорогах більшості областей країни ожеледиця.

Впродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу. На Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів опустяться до -19-25°. У південній частині країни температура повітря буде 7-15° морозу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мороз до -25°: на Україну суне потужна негода