facebook

“Предумали?”: у Facebook більше не можна бажати смерті Путіну й Лукашенку

У Facebook знову змінюють правила й заборонять бажати смерті очільникам держав, зокрема президенту-агресору Путіну і самопроголошеному президенту Білорусі Лукашенку.

Про це повідомляє “Reuters” з посиланням на лист співробітникам Meta Platforms, підписаний президентом відділу зовнішніх зв’язків Ніком Клеґом.
“Ми звужуємо фокус, щоби прояснити в наших вказівках (для модераторів контенту – ред.), що ми не будемо заохочувати й терпіти заклики до насильства проти росіян загалом”, – зазначив Нік Клеґ.

Окрім того у Meta Platforms не дозволяють розміщувати заклики до вбивства глав держав.
“Щоби усунути неоднозначність стосовного того, яке наше ставлення, ми звужуємо наші правила, щоби чітко прояснити, що ми не підтримуємо на наших платформах заклики до вбивства голови держави. Це важкі рішення. Ситуація в Україні стрімко змінюється. Ми намагаємось думати про наслідки, і ми постійно переглядаємо наші правила з огляду на те, як розгортаються події”, – повідомив Нік.

Лист розіслали співробітникам на внутрішній платформі в неділю 13 березня.
У листі Клеґ додав, що нові зміни стосуються працівників, які займаються модеруванням і видаленням контенту, котрий порушує правила соцмережі.

У компанії планують також надіслати вказані зміни до правил до незалежної ради з контролю. Цю раду утворили при компанії, щоби її члени могли розглядати складні випадки і зважували всі наслідки стосовно забезпечення свободи думки в соцмережах, якими володіє компанія Meta.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Довідково: Зміни до правил стосуються і соцмережі Instagram, якою також володіє Meta Platforms.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Предумали?”: у Facebook більше не можна бажати смерті Путіну й Лукашенку