facebook

Батьки, тримайтеся: коли почнуться весняні канікули у школах і скільки триватимуть

Всі подробиці

Як відпочиватимуть школярі навесні
Весняні канікули 2024 року заплановані на період з 25 березня до 31 березня. Необхідно зауважити, що конкретні дати канікул у різних громадах встановлюються індивідуально, враховуючи енергетичну та безпекову ситуацію на місці. Місцеві адміністрації мають остаточне слово у цьому питанні, пише Апостроф.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, навчальний рік 2023-2024 у закладах середньої освіти триватиме з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року. Однак важливо відзначити, що графік канікул визначається на рівні громади.

Наразі, поки енергетична та безпекова ситуація дозволяє відвідування шкіл, не передбачено тривалих канікул для школярів. В приватних школах можливі відмінності у графіку канікул, тому рекомендується звертатися до адміністрації навчального закладу для отримання конкретної інформації.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) повідомило про зміни у заходах безпеки у навчальних закладах. Зокрема, планується встановлення чергування поліцейського у школах для забезпечення безпеки дітей. Процес відбору спеціалістів буде проводитися через конкурс, включаючи ретельну перевірку та медичний огляд кандидатів. Поліцейські, які призначаться для цієї служби, пройдуть спеціалізоване навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Планується також посилення пропускного режиму у школах, включаючи встановлення металошукачів та рамок. Голова МВС, Ігор Клименко, обіцяє початок набору кандидатів на нову посаду, і відзначає, що більшість навчальних закладів вже обладнані тривожними кнопками та знаходяться під захистом поліції охорони.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батьки, тримайтеся: коли почнуться весняні канікули у школах і скільки триватимуть