facebook

“Що хочете робіть, тести не будемо витрачати”: українку, яка запідозрила у себе коронавірус, шокувала ситуація в лікарнях

Перевіритися на наявність коронавірусу в Україні не так просто. До такого висновку дійшла українка Ганна Тишкевич, яка живе в польській Познані й повернулася до Києва 11 березня.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Дівчина звернулася по допомогу до столичних лікарень, аби перевіритися на наявність вірусу.

За її словами, якщо у пацієнта є сімейний лікар, то все просто – потрібно зателефонувати йому, отримати консультацію і діяти за вказівками. Однак у неї такого медика немає, тому їй довелося нелегко.

“Подзвонила на медичну довідку Києва – направили до чергового лікаря у Дарницькому районі, дані не уточнювали. Також не сильно прислухалася до того, що я говорю, сказала приїжджати, на місці розберемося. Коли я намагалася запитати, чи не повинна за мною приїхати швидка, оскільки взагалі ж не можна виходити, лікарка кинула слухавку”, – пише дівчина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згодом вона подзвонила в кожну київську лікарню, де є експрес-тести на коронавірус, оскільки знає, що виходити в таких випадках не можна.

Так, дівчина не змогла додзвонитися до інфекційного відділення однієї з лікарень, а в іншій їй сказали, що тест діє через 4 дні після симптомів, тому треба чекати.

“Що хочете, те й робіть, тести роблять у Євролабі, ви вже 51-ша людина сьогодні. Хочете, викликайте швидку, хочете, до лікаря йдіть. Ми робимо тільки своїм пацієнтам”, – переказала Ганна відповідь співробітника Київської міської лікарні №4.

У приватній клініці їй повідомили, що тест коштує 1560 гривень і результат буде готовий за 40 хвилин.

“За номером 103 нарешті дали консультацію, сказали, що на мої симптоми ніхто не приїде і тести витрачати не буде. Дуже малоймовірно, що це вірус, треба спостерігатися вдома, нікуди не їхати звичайно ж”, – розповіла Ганна.

За її словами, “склалося враження, що більшість не знає, що робити, а деяким відверто байдуже”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Що хочете робіть, тести не будемо витрачати”: українку, яка запідозрила у себе коронавірус, шокувала ситуація в лікарнях