facebook

Кількість штрафів зашкалює: Податкова взялася за українців, що треба знати

Кількість штрафів зашкалює: Податкова взялася за українців, що треба знати

У серпні виникла найвища кількість штрафів, навіть при тому, що кількість проведених перевірок стала мінімальною. За результатами періоду грудень-листопад 2023 року Державна податкова служба нарахувала 29 753 штрафи на загальну суму 1,65 млрд гривень за порушення у роботі з реєстраторами розрахункових операцій (П/РРО). Це в три рази перевищує показники за аналогічний період 2021 року, відзначають дані “Опендатабот”.

Про це повідомляє сайт Businessua.

Понад половину цієї суми (988,15 млн гривень) нараховано за серпень, хоча саме в цьому місяці було проведено найменшу кількість перевірок у 2023 році – лише 1640, проте виписано найбільшу кількість штрафів – 3336.

На початку грудня минулого року в Україні функціонувало 287,4 тис. програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та 554,6 тис. звичайних реєстраторів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зростання кількості встановлених програмних РРО у вересні 2023 року становило 15%, що пов’язано із скасуванням у жовтні мораторію на перевірки використання касових апаратів. Фахівці відзначають, що більшість підприємців не була готова до відновлення перевірок.

Зараз кількість “кас у смартфоні” практично удвічі перевищує кількість звичайних. Порівняно з листопадом 2021 року кількість програмних РРО збільшилась в 4 рази, у той час як звичайні РРО скоротилися на 5%, повідомляє “Опендатабот”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кількість штрафів зашкалює: Податкова взялася за українців, що треба знати