facebook

Водіїв в Україні зобов’яжуть знову заплатити за свої автомобілі: опубліковано деталі

У 2024 році в Україні набув чинності обов’язок сплати податків за володіння автомобілями. Транспортні засоби, вік яких не перевищує 5 років, а вартість яких становить не менше 375 мінімальних зарплат, що приблизно дорівнює 2,7 млн ​​грн, потрапляють під податок. Суму податку встановлено у розмірі 25 000 грн. Про це пише «Стіна».

Міністерство економіки опублікувало перелік зі 184 моделей автомобілів, що підлягають сплаті «податку на розкіш», що на 41 менше, ніж у попередньому періоді.

Серед згаданих марок значаться Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian та Tesla.

Експерти з’ясували, що автомобілі марки Ferrari взагалі не включені до списку транспортних засобів, за які необхідно сплатити податок у 2024 році. Ці машини є найдорожчими на українському авторинку, за даними сайту auto.ria.

Наприклад, дві моделі SF90 у 2022 році продаються за 650 тис. та 800 тис. доларів, перевищуючи ціну деяких автомобілів із колекції 25-річного мільйонера Олександра Слобоженка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фізичним особам, які володіють зазначеними автомобілями, мають бути надіслані податкові повідомлення-рішення щодо виплати податку у розмірі 25 000 грн до 1 липня. Строк сплати податку на автомобіль становить 60 днів з моменту отримання повідомлення-рішення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіїв в Україні зобов’яжуть знову заплатити за свої автомобілі: опубліковано деталі