facebook

Покарання буде пекельним: як карають за ухилення від ТЦК

Що вигадали?

Стало відомо, як карають українців за те, що вони не стали на облік у ТЦК
Усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років повинні стояти на обліку в територіальному центрі комплектування (ТЦК). Стало відомо, як карають чоловіків за те, що вони не стали на облік, повідомляє gsminfo.com.ua.

Військово-облікові документи тепер вимагають від чоловіків при зверненні за медичною допомогою або при постановці до центру зайнятості.

Чоловікам призовного віку стає дедалі складніше реалізувати свої права без згоди ТЦК. Без військово-облікових документів непросто влаштуватися на роботу, вступити до вищого навчального закладу або звернутися за медичною допомогою.

Військово-облікові документи бувають різних видів залежно від категорії чоловіків:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для призовників – посвідчення про приписку до призовної дільниці;
Для військовозобов’язаних — військовий квиток, тимчасове посвідчення;
Для резервістів – військовий квиток.
За словами юриста, зараз приймати на роботу чи зараховувати на навчання можуть лише за умови, що він перебуває на військовому обліку. Також документи з ТЦК потрібні, щоби виїхати за кордон.

Усі організації, як приватні, так і державні зобов’язали перевіряти всі документи про військовий облік під час приймання чоловіка працювати. В іншому випадку роботодавцю загрожуватиме штраф.

Також у постанові Кабміну від 30 грудня 2022 року №1487 про порядок ведення військового обліку передбачено, що державні органи, органи місцевого самоврядування, установи та організації, навчальні заклади та заклади охорони здоров’я мають повідомляти правила військового обліку громадян під особистий підпис у разі прийняття на роботу або на навчання.

Тому, протягом тижня після приймання на роботу, навчання або у разі звільнення, завершення освіти вищезазначені установи повинні повідомляти ТЦК про зміни облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Зазначається, що новий законопроєкт про мобілізацію навряд чи покращить ситуацію, а навпаки, лише хочуть посилити.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Покарання буде пекельним: як карають за ухилення від ТЦК