facebook

Коли найкраще прокидатись: цікавий факт

Традиційна медицина південної Азії (аюрведа) рекомендує прокидатись у “брахма мухурта” – час перед світанком, тобто за 1,5 години до сходу – в аюрведі цей час вважається оптимальним для пробудження.

Коли найкраще прокидатись

Якщо ви вчасно лягли спати, то вранці після пробудження відчуватиме бадьорість, силу та гарний настрій.

За аюрведою, найкращий час для підйому – “брахма мухурта” або ж до сходу сонця. Це вчення зазначає, що для організму ранній підйом – найкращий.

Для такого пробудження необхідно встановити будильник рівно за 1 годину 36 хвилин до сходу (це і називається “брахма мухурта”). Коли ви встаєте раніше сходу, ви синхронізуєте свій рівень енергії з сонцем. Окрім того, такий час ідеально підходить для медитацій.

Якщо ви прокидаєтеся після 6, ви потрапляєте в фазу “капха” — період інертності і неповороткості. Це налаштує організм на уповільнення.

Окрім того, ранній підйом має свої переваги. Він надає відчуття контролю над ситуацією, підсилює енергію, підвищує настрій

via GIPHY

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров’я.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коли найкраще прокидатись: цікавий факт