facebook

Це варто знати всім! Доставлення газу визнали “незаконним”: чи справді це так і, чи потрібно тепер платити

Чи правда, що суд визнав “незаконною” плату за доставлення газу
Вже кілька років українці змушені платити окремо за спожитий газ та за доставлення газу. Цей факт досі викликає в українців суперечки та обурення, оскільки багато хто не розуміє, за що мають платити. Нещодавно Луцький міський суд визнав нібито “незаконною” плату за доставлення газу. Профільний портал Газправда відповів, чи це правда і, чи потрібно українцям продовжувати платити цей платіж.

Зазначається, що після рішення Луцького суду до редакції звернулося чимало українців, які вирішили, що суд скасував плату за доставляння газу, яку продовжують платити українці.

Але насправді платити українцям за доставлення газу доведеться й надалі. Наголошується, що зараз справа вже дійшла до апеляційного суду.

А причиною таких чуток стало рішення судді з Луцька Віталія Ковтуненка у грудні 2023 року, який відмовив Волиніоблгазу у стягненні заборгованості за послуги розподілу газу.

Суддя обґрунтував своє рішення зокрема і тим, що постанови національного регулятора — Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), нібито не пройшли державну реєстрацію в Мін’юсті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Суддя на підставі цього поставив під сумнів законність таких тарифів. Також Ковтуненко додав, що якщо споживач не погоджується платити такий платіж, то це й необов’язково робити. Саме ці слова судді українці розцінили, що незаконною є плата за доставлення газу.

Але в НКРЕКУ спростовують звинувачення, що нібито їхні постанови незаконні. Остаточну точку у цих спорах має поставити апеляційний суд.

Регулятор аргументує свою позицію тим, що рішення відомства не підпадають під державну реєстрацію Мін’юсту, отже, чинні тарифи за розподіл газу є законними й поки Конституційний суд України не визнає неконституційними норми Закону про НКРЕКУ, платити українцям абонплату за доставлення газу потрібно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Це варто знати всім! Доставлення газу визнали “незаконним”: чи справді це так і, чи потрібно тепер платити