facebook

Стабілізація чи стімке піке: яким буде курс валют на почату лютого

Поточні курсові показники залежатимуть насамперед від співвідношення попиту і пропозиції. Розрив між ними перекриватиметься валютними інтервенціями з боку регулятора.

Банкір Тарас Лєсовой розповів “24 каналу”, що впродовж 5 – 11 лютого на валютному ринку збережуться наявні тенденції та основні фактори, що формують курсові показники. Так на першому плані залишатиметься реалізація стратегії НБУ зі збереження балансу між попитом і пропозицією.

“Найголовнішим виразником ситуації на ринку, як попередні 3 місяці, будуть часті зміни курсів, як у бік зростання, так і в бік зменшення: проте на міжбанку такі зміни будуть в межах 0,2 гривні, а на готівковому ринку до 0,3 – 0,5 гривень”, – зазначив Тарас Лєсовой.

Лєсовой вважає, що на наступному тижні збережеться домінування міжбанку при курсоутворенні на готівковому ринку з додаванням незначного відсотка комісії фінустанов. Ця різниця не перевищить 0,6 гривні у комбанках і до 1 гривні в обмінних пунктах.

Як зміниться курс

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Банкір прогнозує, що різниця між курсами купівлі та продажу на міжбанку різниця не перевищить 0,1 гривні. На готівковому ринку цей показник може скласти до 0,5 гривень у комбанках та до 1 гривні в обмінних пунктах.

Лєсовой каже, що головні стратегічні фактори, на яких спиратиметься регулятор, це розв’язання питання макрофінансової допомоги Україні та розблокування автомобільних кордонів з ЄС. Розуміємо, що валовий фінрезерв України зараз досить потужний.

Однак, з огляду на валютні інтервенції, на які щомісяця витрачається в середньому до 2,5 – 3 мільярдів доларів, він потребуватиме поповнення. Крім того, торік макрофінансова допомога склала близько 50% всіх надходжень до загального фонду державного бюджету.

“Загалом протягом наступного тижня курсові коридори можливих змін набудуть таких обрисів: на безготівковому ринку 37,75 – 38,75 гривні за долар та 40 – 42 гривень за євро, а на готівковому ринку 38 – 39,5 гривні за долар та 41 – 43 гривень за євро”,– прогнозує Лєсовой

Таким чином, наступний тиждень навряд чи принесе якісь екстраординарні події. Валютний ринок залишається досить прогнозованим, а передумов для змін наявних трендів немає.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стабілізація чи стімке піке: яким буде курс валют на почату лютого