facebook

“За неймовірно теплою погодою суне жахливий холод, шалений снігопад пре в ці області”: де буде мороз у -23 градуси?

За даними спостережень експертів абсолютний мінімум температури лютому сягнув 39 градусів морозу, а у південних областях – 23 градуси морозу. Зараз тримається тепла погода, але вже скоро надійде похолодання. Експерти сказали, чого чекати.

Як інформує “Апостроф”, 8 лютого в Україну увірветься чергова хвиля потужних снігопадів.

Останні дні в Україні спостерігається доволі тепла погода з плюсовою температурою. Найвище стовпчики термометрів підійматися у південних та центральних регіонах, місцями до +11…+15 градусів Цельсія, проте невдовзі очікується зміна погоди.

Так, за інформацією порталу, увечері 8 лютого в країні стане прохолодніше. Особливо на півночі та заході. У північно-західних областях очікуються опади у вигляді мокрого снігу з утворенням снігового покриву висотою до 1,9 см. Згодом вони перемістяться у частково північні, центральні та східні області. Зокрема, йтиме сніг у Києві та області.

У ніч на 9 лютого температура повітря опуститься у північно-східних областях до -1…-3 градусів. Мокрий сніг охопить західні та північно-західні регіони. Сніжитиме у центрі та на сході. Зокрема, у столиці України очікується утворення снігового покриву висотою до 1 см.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вдень 9 лютого опади у вигляді снігу змістяться дещо на північ. У більшості південно-західних, південних та часткового північних областях – без опадів.

Увечері 9 лютого синоптична картина фактично не зміниться. Хвиля снігопадів переміститься на північ. На заході, півдні та частково в центрі – без опадів. У Києві та області намете снігу до 2 см.

Вранці 10 лютого сніжитиме лише у північно-східних та частково східних областях. При цьому у Київській, частково Чернігівській та Житомирській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях очікується небезпечне синоптичне явище – крижаний дощ (на карті позначено знаками оклику).

Вдень 10 лютого на більшості території країни – без опадів. Температура становитиме від +10 до +13 градусів вище нуля. Проте на північному сході та сході – від 0 до -3 градусів. Там надалі йтиме крижаний дощ та сніг

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“За неймовірно теплою погодою суне жахливий холод, шалений снігопад пре в ці області”: де буде мороз у -23 градуси?