facebook

Вживання насіння льону: користь чи шкода

Багато лікарів рекомендують вживати насіння льону з кефіром на сніданок.

Вживання насіння льону: користь чи шкода

Насіння льону, яке багате різноманітними вітамінами і мінералами, вкрай корисне для організму. Його часто використовують для профілактики різних захворювань, а також вживають при лікуванні. Ми розібралися, в чому ж полягає користь і шкода насіння льону для організму.

Що лікує насіння льону, вживане в щоденній дієті? Цим питанням задаються багато прихильників народної медицини, коли чують про чудодійні властивості унікального елементу. Особливий склад насіння льону, а саме підвищений вміст у ньому Омега-3 жирних кислот і лігнанів – натуральних гормонів, що блокують дію поганих естрогенів, які викликають рак грудей, давно визначив цю харчову добавку в категорію найбільш потрібних для організму.

Корисні властивості насіння льону поширюються на багато його відділів: наприклад, вони дуже корисні для кишечника, тому що допомагають вивести з організму токсини, холестерин і канцерогени, а також сприяють швидшій засвоюваності їжі. Насіння льону збагачене селеном, якого організму жителів великих міст часто бракує. Завдяки цьому їх приймають для профілактики онкологічних захворювань.

Багато лікарів рекомендують вживати насіння льону з кефіром на сніданок – таке загартування організму з самого ранку забезпечує надійне протистояння бактеріям, тому що вони володіють підвищеними антибактеріальними властивостями і дуже ефективні в осінньо-зимовий період розвитку різноманітних вірусів. Багато вводять в свій раціон насіння льону для схуднення. Також насіння льону має величезну користь при вагітності завдяки клітковині, що допомагає позбутися від запорів, і в післяпологовий період – в них міститься лецитин, вітамін B, які захищають нервові клітини, запобігаючи розвиток післяродової депресії та інших психічних розладів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як приймати насіння льону, щоб отримати максимальну вигоду з цієї вкрай дієвої харчової добавки?

Вживати його можна вранці, просто додаючи в кашу або кукурудзяні пластівці з молоком, розбавляючи в йогурті або рідкому сирі, а також випиваючи на сніданок або полуденок з кефіром або кисляком. Комплексне очищення організму можна провести, кілька днів поспіль попивши натщесерце відвар з насіння льону, по текстурі нагадує кисіль. Відвар готується з однієї столової ложки насіння льону, залитої окропом. Вживати слід не більше 250 мл за день.

При всьому багатстві корисних властивостей і дієвих функцій насіння льону мають і деякі, хоч і незначні, протипоказання. Шкода насіння льону доведена при його вживанні людьми, страждаючими гіперкальціємією, а також при їх неправильному зберіганні. Насіння льону ні в якому разі не можна виставляти на яскраве сонячне світло: під його впливом масла і жирні кислоти моментально окислюються і утворюють шкідливі для організму канцерогенні пероксиди. Не дасть збрехати характерний прогірклий смак насіння – це прямий сигнал про те, що їх пора викидати. Саме тому фахівці рекомендують зберігати насіння льону в темному і прохолодному місці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вживання насіння льону: користь чи шкода