facebook

“Де він був до цього часу?..” Тільки погляньте, як Дуда відреагував на блокування кордону польськими фермерами

Анджей Дуда заявив, що ситуацію з протестами польських фермерів, які перекрили кордон з Україною, потрібно вирішувати шляхом переговорів. Він пояснив мітинги людей їх страхом “за свої засоби до існування”.

“Ми намагаємося розв’язати цю проблему“, – заявив польський президент в інтерв’ю “Українському радіо“, яке було опубліковано 20 лютого. Політик виправдався, що на протест піднялися фермери не лише з Польщі, а й з інших країн.

“Простіше кажучи, фермери бояться величезного напливу української сільськогосподарської продукції на ринки країн Європейського Союзу… Вони вважають, що це треба контролювати, тому що вони бояться за своє існування. Важко не зрозуміти, що вони бояться за свої засоби до існування”, – сказав Дуда.

Зокрема, протестувальники хочуть, щоб питання було врегульоване на рівні ЄС – Брюсселя.

Дуда нагадав, що в Польщі раніше протестували водії вантажівок. Мітинги зупинили завдяки переговорам між Києвом, Варшавою та водіями. “Сподіваюся, що таким же чином можна буде вирішити і це питання мирним шляхом”, – заявив президент країни-сусідки України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він переконаний, що поляки мають право на мирний протест, воно гарантоване конституцією. “Проте я знаю, що зараз відбуваються переговори між польським урядом та фермерами, а також профспілками для того, щоб розблокувати кордони, щоб зробити це можливим”, – сказав Дуда.

Він наголосив, що проблема б не виникла, якби Росія не напала б на Україну. Дуда запевнив, що Варшава продовжує підтримувати українців у боротьбі з агресором.

“Україна повинна відновити контроль над усіма своїми міжнародно визнаними територіями, включаючи, звичайно, Луганську, Донецьку області та Крим”, – сказав політик.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Де він був до цього часу?..” Тільки погляньте, як Дуда відреагував на блокування кордону польськими фермерами