facebook

На Україну чекає підлий березень: після спеки засипле снігом – названі дати

Подробиці

Перші дні березня по всій території України будуть теплими та без опадів, розповів народний синоптик із Волині Володимир Деркач.

Так, приблизно з середини першої декади березня повільно почне підніматися температура повітря, а наприкінці першої десятиденки слід очікувати значного зростання і буде досить тепло навіть як для березня – справжнє весняне тепло. І все ж подекуди вночі ще будуть заморозки,

Вже у другій декаді березня очікується похолодання та прийдуть опади. А на початку третьої декади місяця можливий мокрий сніг.

-Часом температура повітря падатиме до мінуса. Це буде якесь повернення зими. Наприкінці березня трохи потеплішає, проте справжнього весняного тепла ще не буде, – розповів Володимир Деркач.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Погода в березні 2024 року буде теплішою, ніж зазвичай, а кількість опадів очікується в межах норми. Про це свідчить прогноз українського гідрометцентру.

“Середня місячна температура повітря передбачається 1-7° тепла, що на 1-2° вище за норму”, – прогнозують синоптики.

За їх даними, місячна кількість опадів очікується 30-60 мм, у Карпатах місцями 71-107 мм, що у межах норми.

Наприкінці лютого та на початку березня на українців чекає тепла та суха погода.

До кінця тижня очікується вищий звичайний температурний режим по всій Україні. Особливо тепло буде у західних та південних регіонах, де середньодобова температура буде відповідати середині березня. Зокрема, найближчими днями на Заході та півдні України повітря прогріється до +9…+14 °С, а на Закарпатті взагалі буде до +16 °С.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Україну чекає підлий березень: після спеки засипле снігом – названі дати