facebook

“З 1 березня цим трьом категоріям українців не підвищать пенсії”: з’ясувалися подробиці, пенсіонери стривожені

В Україні з 1 березня відбудеться традиційна щорічна індексація пенсій. Виплати зростуть на 8% у мільйонів громадян. Проте на підвищення можуть розраховувати не всі пенсіонери. Стало відомо, кого перерахунок не торкнеться.

Як інформує “biz/today/ua”, за даними уряду, пенсії українців збільшаться не на 8%, а не на 13%, як прогнозувалося раніше. Мінімальна пенсія становитиме 2725 грн, середня – 5717 грн, а максимальна – 23 610 грн.

Індексацію проведуть для десяти мільйонів українців, серед яких:

9,5 мільйона одержувачів пенсії на загальних підставах; 596 тисяч колишніх співробітників силових відомств; 97,8 тисячі пенсіонерів, які отримують виплати пенсію по інвалідності внаслідок каліцтва чи захворювання через аварію на ЧАЕС.

Індексація потребує суми 3 мільярди гривень на місяць, проте у держави є такі кошти. Поповнення ПФУ залежить від сплати єдиного соціального внеску, тому під час повномасштабної війни особливо важливо працювати офіційно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перерахунок пенсій першого місяця весни проведуть автоматично. Українцям не потрібно подавати відповідні заяви.

Коефіцієнт індексації пенсій – 1,0796. Мінімально вони зростуть на 100 грн, а максимально – більш як на 1500 грн.

Кому не підвищать пенсії з 1 березня

Деяким категоріям пенсіонерів можна не розраховувати на збільшення доходу. Індексація не передбачена для осіб, які вийшли на заслужений відпочинок менш як три роки тому, а також для тих, чия розрахункова пенсія нижча за мінімальну.

Останнім держава і так доплачує суму, що бракує, до “мінімалки”. Таким чином, розмір їхньої виплати залишиться на колишньому рівні.

Підвищення пенсій не передбачено і для громадян, які одержують високі пенсії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“З 1 березня цим трьом категоріям українців не підвищать пенсії”: з’ясувалися подробиці, пенсіонери стривожені