facebook

В Івано-Франківську підлітки без причини нападали на перехожих, знімаючи все на відео: їх уже затримали. Відео

В Івано-Франківську група підлітків тероризує місцевих жителів: вони нападають на перехожих, жорстоко б’ють людей і запорскують із газових балончиків. Свої напади зловмисники знімають на відео і потім хизуються “подвигами” у закритих каналах.

Кілька таких відео просочилися у мережу (обережно, відео містить кадри жорстокості). У поліції Івано-Франківщини відкрили кримінальне провадження, попередньо кваліфікувавши дії підлітків як хуліганство. За даними джерел OBOZ.UA, особи нападників встановлено, з ними вже спілкуються правоохоронці.

Деякі Telegram-канали 3 березня поширили відеокадри жорстоких нападів групи підлітків, що “розважаються” побиттям на вулицях Івано-Франківська випадкових перехожих. Як і годиться справжнім “героям”, нападають вони натовпом і зі спини. Судячи з оприлюднених кадрів, для нападників не мають значення ані вік, ані стать жертви.

“В Івано-Франківську з’явилася банда “скінхедів”, які займаються побиттям людей без причини. Вони знімають все це на відео та публікують у своїх закритих каналах”, – зазначив один із пабліків, що опублікували відео.

На оприлюднених відео зафіксовано напади молодиків на бабусю, що повертається з магазину, двох чоловіків середнього віку, двох молодих хлопців. У переважній більшості нападники валять своїх жертв на землю, б’ють ногами та запорскують із газового балончика обличчя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На крики постраждалих і запитання “За що?” малолітні злочинці не реагують. Людей вони б’ють, не кажучи взагалі жодного слова.

На публікацію відео відреагували в поліції Івано-Франківщини: там заявили про відкриття кримінального провадження.

“Під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили відео, на якому невідомі особи вчиняють протиправні дії до мешканців Івано-Франківська, зокрема літніх людей. На відео правопорушники завдавали випадковим перехожим тілесних ушкоджень, а також застосовували газові балончики. По допомогу до правоохоронців ніхто не звертався, жодних звернень до поліцейських також не надходило. Поліція Прикарпаття одразу розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України”, – зазначено у повідомленні.

У поліції додали, що “перевіряють викладену в мережі інформацію щодо побиття пересічних людей, встановлюють потерпілих осіб та всіх причетних до хуліганських дій”. Правоохоронці закликали мешканців Івано-Франківська, що мають будь-яку інформацію про ці чи аналогічні правопорушення або тих, хто їх скоює, повідомляти на спецлінію “102”.

“Анонімність гарантовано!” – запевнили у поліції.

Натомість джерела OBOZ.UA у правоохоронних органах повідомили, що особи нападників вже встановлено.

“Правоохоронці встановили особи причетних та зараз спілкуються з ними”, – стверджує наше джерело.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Івано-Франківську підлітки без причини нападали на перехожих, знімаючи все на відео: їх уже затримали. Відео