facebook

510 гривень на штраф: за що тепер масово карають водіїв

Всі подробиці

Поліція України закликала водіїв утримуватися від використання мобільних телефонів під час керування автотранспортом.

Згідно з правилами дорожнього руху, водіям заборонено використовувати засоби зв’язку, тримаючи їх у руках під час руху автотранспорту, пише sud.ua.

Винятком є лише водії оперативних транспортних засобів, які здійснюють невідкладні службові обов’язки.

Такі дії можуть призвести до адміністративного штрафу у розмірі 510 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону №11029 “Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та закону “Про дорожній рух”, який ініційовано чотирма народними депутатами від партії “Слуга народу”.

Про це повідомляє “Автотема”.

Цей законопроєкт передбачає введення контролю за середньою швидкістю автомобілів на певних ділянках доріг. Швидкість буде визначатися за часом, який автомобіль затрачає на проїзд від одного контрольного пункту до іншого. Якщо швидкість перевищить максимально допустимий рівень, водій отримає штраф, повідомляє видання “Заборона”.

Також пропонується ввести відповідальність за керування транспортним засобом з невідповідними вимогам Правил дорожнього руху і технічної експлуатації шинами. Особлива увага приділяється своєчасній заміні літніх шин на зимові, що зазначають автори законопроєкту. Наразі п. 31.4.5 Правил дорожнього руху містить лише рекомендації щодо цього.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

510 гривень на штраф: за що тепер масово карають водіїв