Вчені Університету Маккуорі в Сіднеї (Австралія) провели дослідження і виявили, що від жирних продуктів потрібно відмовитися на сніданок.
В експерименті взяли участь 102 людини, їх розділили на дві групи. Одна група снідала жирними продуктами – шоколадним молочним коктейлем та підсмаженим сандвічем.
Вчені виявили, що вживання жирних продуктів на сніданок погано впливає на метаболізм глюкози та порушує апетит людини. Через що вона переїдає, і, як наслідок – у неї виникає зайва вага.
Це швидкість, з якою тіло людини перетворює їжу в енергію і витрачає цю енергію.
Люди, які вживали жирну їжу на сніданок, мали притуплену чутливість до інсуліну. У них також підвищувався рівень крові.
Інше дослідження британських вчених підвередило, що звичка постійно вживати жирні продукти призводить до погіршення показників тестів на когнітивні здібності та пам’ять.