facebook

Долар розгойдується все сильніше: банки і обмінки змінили курс валют

Що впливає на курс?

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 11 березня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,141 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,6957 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Головною подією для міжнародного валютного ринку цими днями стане засідання Європейського Центрального Банку, яке відбулося 7 березня. Рішення європейського регулятора в будь-якому випадку торкнеться й українського валютного ринку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І спекулянти зразу ж почали розгойдувати курс.

Також, основна увага фінансового світу була прикута не стільки до самого рішення європейського регулятора, скільки до коментарів його керівництва щодо перспектив переходу до циклу зниження ставок та до оновлених економічних прогнозів за єврозоною.

Ще одна знакова подія минулого тижня, яка обов’язково буде мати вплив на курс цього тижня — це виступ у середу та четвер голови Федрезерва США Джерома Пауелла з піврічним звітом про грошово-кредитну політику в Сенаті та Палаті представників Конгресу США. А у п’ятницю ще й вийшли місячні дані щодо ринку праці США.

З огляду на традиційне пожвавлення спекулянтів перед і під час оголошення рішень Європейського Центрального банку, кінець тижня практично гарантує валютні ралі за парою євро/долар на зовнішніх ринках і, як наслідок, стрибки щодо гривні в Україні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар розгойдується все сильніше: банки і обмінки змінили курс валют