facebook

Хоч за кермо не сідай: нові правила та штрафи для водіїв сильно вдарять по кишені

Що вигадали в Раді

Для порушників правил дорожнього руху підвищать адміністративну відповідальність
Народні депутати України розглядають питання щодо чергового підвищення штрафів для водіїв, які ігнорують Правила дорожнього руху. Посилити адміністративну відповідальність планують за порушення швидкісного режиму на дорогах, а також за використання шин, які не відповідають вимогам, пише портал Автотема.

Нові штрафні санкції для водіїв передбачаються у рамках законопроєкт №11029, спрямованого на внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також закону “Про дорожній рух”.

Так, водіїв почнуть карати вищими штрафами за експлуатацію шин, які не відповідатимуть встановленим стандартам та нормам технічної експлуатації. Якщо таке порушення буде виявлено вперше, то водій, який керує легковим автомобілем, має заплатити штраф у розмірі 340 гривень, а власникам вантажних автомобілів призначать покарання 1700 гривень.

Водночас повторне таке порушення протягом наступного року призведе до накладення штрафу у розмірі від 3400 до 8500 гривень. Щобільше, систематичних порушників Правил дорожнього руху, згідно з новим законопроєкт, можуть позбавити прав водія на строк від 3 місяців до пів року, або навіть заарештувати на строк від 5 до 10 діб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також планується посилити штрафні санкції для тих, хто перевищує швидкість на українських дорогах. Боротися з “любителями поганяти” будуть покаранням у 340 грн за перевищення швидкісного режиму на 20 км/год, та 1700 грн для водіїв, які перевищили швидкість на 50 км/год.

Крім зазначених категорій штрафів у новому законопроєкт також буде розширено сфери застосування автофіксації порушень Правил дорожнього руху, серед яких порушення правил зупинки та стоянки, ігнорування сигналів світлофорів, а також інші порушення.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хоч за кермо не сідай: нові правила та штрафи для водіїв сильно вдарять по кишені