facebook

У Раді вже все вирішили: чи зможуть ТЦК продавати та переписувати мобілізовані авто

Важлива інформація

 

У Раді вирішили, чи зможуть ТЦК продавати та переписувати мобілізовані авто
У парламенті України продовжують з понеділка, 18 березня, розгляд правок у Комітеті з нацбезпеки. Депутат Ірина Фріз на своїй Facebook-сторінці поділилася, що вирішили щодо мобілізації авто.

Депутати обговорили питання вилучення транспортних засобів територіальними центрами комплектування (ТЦК). Зокрема, враховано правки, які не дозволяють ТЦК продавати чи перереєструвати транспортні засоби, які в рамках мобілізації забрано в українців.

Ухвалено рішення, що повернення транспортного засобу його власнику протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Кабмін регулюватиме порядок, обсяг та визначення суб’єктів, у яких вилучатимуть транспортний засіб. Також триває дискусія щодо визначення у законі граничного обсягу транспортних засобів, згідно з яким можна буде їх вилучати у підприємств.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уточнюється, що ТЦК заборонять зловживання правами, коли в одного підприємства можуть вилучити всі транспортні засоби, тоді як в іншого за “дивним збігом обставин” не вилучили жодного авто. Зазначається, що Комітет загалом розглянув 875 правок.

У вівторок, 19 березня, планується розгляд внесення змін до закону про мобілізацію щодо забезпечення прав військовослужбовців та співробітників поліції на соціальний захист.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Вениславський пояснив, що причиною такого повільного розгляду є популізм багатьох авторів.

Заступник голови Комітету Єгор Чернєв висловив сподівання, що цього тижня і наступного все ж таки вдасться розглянути всі 4 300 поправок. Після цього законопроєкт направлять на голосування у сесійній залі у другому читанні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Раді вже все вирішили: чи зможуть ТЦК продавати та переписувати мобілізовані авто