facebook

Водіння без прав дозволено: на який транспорт не потрібні документи

 

За водіння без водійського посвідчення світить чималий штраф. Однак існує певний перелік техніки, котрою можна користуватись без документів.

Подробиці
Відомо, що закон дозволяє керувати мопедами та скутерами до 3 кВт без необхідності водійських прав чи реєстраційних документів. Однак при собі обов’язково треба мати документи з технічними характеристиками транспортного засобу.Якщо громадянина зупинять на транспорті потужністю від 3 до 4 кВт, то тоді йому потрібно мати з собою водійське посвідчення категорії А1. З 2020 року в Україні діють нові закони, що потребують від водія посвідчення, навіть якщо він рухається на транспорті, що менший за 50 кубічних сантиметрів.

Наразі громадяни з 16 років можуть отримати посвідчення категорії А та їздити на техніці потужністю електромотора понад 4 кВт і об’ємом двигуна понад 50 куб.см
Згідно зі статтею 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водій, який не може пред’явити інспектору поліції своє водійське посвідчення або документи на транспорт, може отримати штраф у розмірі 425 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіння без прав дозволено: на який транспорт не потрібні документи