facebook

Такого ви ще не бачили: як курс долара перекрутить

Яким буде курс долара у квітні


У квітні на валютному буде нестабільна ситуація. Зміни курсів будуть майже щодня, але без загрози для ринку. Цією інформацією ділиться УНІАН.

Зазначається, що на 2024 рік Україна розраховує отримати до $37 млрд. зовнішнього фінансування. Тому напруга, яка зрідка спостерігалася на валютному ринку, значно спаде.

За словами аналітика, основною стане стратегія регулятора на лібералізацію валютного ринку, а отримання макрофіну фактично вирішує йому руки для більш вільного регулювання міжбанку.

Банкір зазначає, що стало помітно в останню декаду березня, курсові коридори міжбанку та готівкового ринку майже об’єдналися – це відповідає раніше анонсованій меті на об’єднання валютних курсів

За прогнозом Лісового, основні курсові показники наступного місяця будуть дуже схожі на березневі, а саме:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

• валютні коридори будуть у межах 39-40 грн/дол. та 42-43,5 грн/євро на міжбанку та 39-40 грн/дол. та 41-43,5 грн/євро на готівковому ринку;

• поточні курсові зміни на міжбанку не перевищать 0,2 грн., у банках – 0,3-0,5 грн., в обмінних пунктах – 0,5 грн.;

• різниця між курсами купівлі та продажу також навряд чи зазнає суттєвих змін: у банках – до 0,5-0,6 грн на $1, до 0,8-1 грн на €1, в обмінних пунктах – до 0,6-1 грн у $1, до 1-1,3 грн у €1;

• середні тижневі коливання курсів будуть на рівні 1,5-2% (до 0,6 грн до понеділків, що є курсовою базою на весь тиждень).

Банкір зазначив, що у квітні на валютному ринку слід очікувати щоденних змін курсів (як у бік зростання, так і у бік їх зменшення), але без загрози для ринку, тобто зміни не виходитимуть за межі прогнозованих коридорів.

Іншими факторами, які можуть суттєво позначитися на валютному ринку, стануть:

• розвиток експорту (очікуване збільшення валютної виручки, з урахуванням якої формуються валютні резерви країни);

• розвиток економіки (розвиток усіх сфер та галузей, а також ключовий аспект – це початок посівної);

• хід війни (ситуація на фронті, запобігання діям ворога, отримання військово-технічної підтримки);

• суспільно-політичні настрої (непрямий, але важливий чинник у контексті можливого ухвалення оновленого закону про мобілізацію).

Таким чином, у квітні ситуація на валютному ринку буде в межах усталених трендів: на тлі частих курсових змін вони не зможуть розхитати ринок. Тобто, якщо можна так сказати, ситуація буде стабільною та прогнозованою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Такого ви ще не бачили: як курс долара перекрутить