facebook

“Жахливий дощ пре в ці області, прогнозом приголомшені навіть синоптики”: куди йде лютий мороз у -12 градусів і снігопад?

Синоптики кажуть про аномальну погоду, що відзначатиметься надзвичайним теплом. Однак деяким областям варто готуватися до проливних дощів. У конкретних місцинах очікується навіть сніг. У квітні фахівці за історію спостережень фіксували мороз у -22 градуси. Експерти пояснили, чи слід остерігатися такого цього року.

Як повідомляє “Інформатор”, цього тижня, з 1 по 7 квітня, очікується очікується аномально тепла погода. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики прогнозують, що південно-західні вітри принесуть до нас тепле повітря з Балканського півострова та країн Середземномор’я. Наші пращури помітили, що гроза на початку квітня – до теплого літа та врожаю горіхів.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що на тлі теплої погоди подекуди пройдуть дощі різної інтенсивності з окремими грозами. У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільш відчутним буде у північних областях, а південну половину практично не торкнеться. Проте вже з вихідних нова порція субтропічного повітря призведе до підвищення денних та нічних температур по всій країні.

У понеділок, 1 квітня, в Україні збережеться тепла, місцями спекотна погода. У західних, а вдень також у північних областях подекуди пройдуть невеликі короткочасні дощі, окремі грози. На решті території країни сухо. Вітер південної чверті, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +7…+12°С, вдень +20…+25°С. У західних та місцями південних областях вночі +10…+15°С, вдень +22…+27°С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У вівторок, 2 квітня, у західних областях вночі місцями можливий невеликий дощ, вдень короткочасні дощі, місцями грози, в Карпатському регіоні дощ із мокрим снігом. На решті території країни без істотних опадів. Вітер південний / південно-західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями в Україні пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13°С, у західних та південних областях місцями +14…+15°С; вдень +21…+26°С, на півдні та у Криму місцями +27…+28°С; на крайньому заході +13…+18°С.

У середу, 3 квітня, у західних та північних регіонах, а вдень також у східній частині пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний / південно-західний, 7 – 12 м/с, у західних та північних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +4…+9°С, на півдні та сході +7…+12°С; вдень +14…+19°С, у південно-східній частині України +18…+23°С.

У четвер, 4 квітня, невеликі дощі можливі у північних областях, вдень також у Карпатах та на Закарпатті. На решті території України без істотних опадів. Вітер переважно західної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10°С, у західній частині +1…+6°С. Вдень повітря прогріється до +10…+15°С, у південних та східних областях до +16…+21°С. У північній частині +4…+9°С.

У п’ятницю, 5 квітня, у західних, північних, вдень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +3…+8°С, у північних областях місцями заморозки 0…-3°С; вдень +13…+18°С, у південній частині та у Криму +17…+22°С.

У суботу, 6 квітня, у більшості областей України, окрім півдня та центру місцями пройдуть невеликі дощі, можливі грози. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10°С, вдень +13…+18°С, у західних та південних областях +18…+23°С.

У неділю, 7 квітня, на тлі підвищеного атмосферного тиску опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11°С, вдень +18…+23°С, у західних областях місцями +24…+26°С.

Як інформує “24”, спрогнозував синоптик Ігор Кібальчич. Також розповів, чи можливий сніг і де ще будуть заморозки.

Перша половина квітня в Україні очікується аномально теплою. В окремі дні денна температура повітря підвищуватиметься до 20 – 25 градусів.

“У західній та південній частині місцями 26 – 28 градусів. А вночі коливатись в межах 3 – 10 тепла. На півночі Лівобережжя можливі нічні заморозки наприкінці першої декади до 0 – 5 градусів морозу, переважно у пониженнях рельєфу і вздовж русел річок”,– зазначив Кібальчич.

Водночас додав, що вже приблизно з 9 – 10 березня ночі стануть помітно теплішими по всій Україні. Так, за прогнозом синоптика, в середньому упродовж місяця температура повітря виявиться на 2 – 3,5 градуса вищою за кліматичну норму.

До речі, опади будуть переважно у вигляді дощів. В окремі дні подекуди можливий дрібний град та грози. Цікаво, що загальна кількість опадів очікується недостатньою у більшості областей. Адже переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску по всій південно-східній частині Європи.

“Імовірність випадання снігу незначна (за винятком Карпатського регіону, де сніг у квітні є нормою)”,– підкреслив синоптик.

Отже, сумарна кількість опадів за квітень очікується приблизно на 20 – 30 % нижче за середні багаторічні показники.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Жахливий дощ пре в ці області, прогнозом приголомшені навіть синоптики”: куди йде лютий мороз у -12 градусів і снігопад?