facebook

Розкажіть батькам: як залежать пільги для пенсіонерів від віку

Пенсіонери зможуть отримати додаткову допомогу від держави

Деякі категорії українських пенсіонерів можуть бути звільнені від сплати земельного податку та комунальних платежів. Особливо це стосується пенсіонерів за віком. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби.

Пенсіонери, які отримують пенсію за віком, можуть бути звільнені від сплати земельного податку відповідно до встановлених лімітів для різних типів земельних ділянок.

Які ділянки звільняються від податку:

Для особистого селянського господарства – до 2 га;
Для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибні ділянки): у селах – до 0,25 га, у селищах міського типу – до 0,15 га, у містах – до 0,10 га;
Для індивідуального дачного будівництва – до 0,10 га;
Для будівництва індивідуальних гаражів – до 0,01 га;
Для садівництва – до 0,12 га.
Крім цього, пенсіонери за віком мають право на інші пільги:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Субсидії

Пенсіонери можуть звернутися за пільгами на комунальні платежі, надавши заяву та декларацію про доходи до соціальної служби.

Повне звільнення від оплати ЖКП

Пенсіонерів із сільських районів, які мають певні спеціальності (наприклад, вчителі, медики, працівники культури), можуть бути звільнені від оплати комунальних послуг, палива та газу.

Безплатний проїзд

Пенсіонери мають право на безплатний проїзд у громадському транспорті (крім таксі) та приміських поїздах за наявності пенсійного посвідчення.

Юридична допомога

Пенсіонерам надається безплатна або знижкова юридична допомога, включаючи представництво в судах, державних органах та місцевих органах самоврядування, а також допомогу в оформленні юридичних документів.

Зазначимо, для отримання цієї пільги пенсіонер повинен подати до відповідного органу контролю заяву будь-якої форми про запит пільги, а також документи, що підтверджують право на неї, включаючи пенсійне посвідчення за віком.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Розкажіть батькам: як залежать пільги для пенсіонерів від віку