facebook

Сльози, яких і на хліб не вистачить: кому із пенсіонерів додадуть 280 гривень

Чиновник Пенсійного фонду розповів про нове підвищення виплат

Більшість пенсіонерів отримує виплати, яких ледве вистачає, щоб вижити. З квітня деяким громадянам похилого віку обіцяють підвищення, але воно навряд чи сильно покращить ситуацію.

Хто отримуватиме на 280 гривень більше, розповів начальник управління Головного управління Пенсійного фонду у Полтавській області Володимир Проходовський у коментарі “Суспільному”.

З 1 квітня в Україні перерахували мінімальну пенсію для громадян віком від 65 років, які мають щонайменше 35 та 30 років страхового стажу для чоловіків та жінок відповідно. Ця категорія пенсіонерів отримуватиме на 280 гривень більше.

“Для такої категорії громадян мінімальний розмір пенсії встановлюється у розмірі 40% від мінімальної заробітної плати. Тобто на сьогодні ця сума становить 3200 гривень. Розмір підвищення складе 280 гривень”, – заявив чиновник ПФУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ПФУ нагадали, що цього разу перерахунок пенсій пов’язаний зі зростанням мінімальної заробітної плати, яке цього року відбувається вже вдруге. Ще у квітні проводиться автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які продовжують працювати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сльози, яких і на хліб не вистачить: кому із пенсіонерів додадуть 280 гривень