facebook

Долар серйозно покрутило: свіжий курс, банки та обмінки змінили курс валют

Що буде з гривнею?

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 квітня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 39,3226 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,2768 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Як бачимо, з другої половини березня нацвалюта упевнено девальвує. В минулому місяці, а саме: 27 березня офіційний курс гривні щодо долара встановив новий антирекорд — 39,3430 грн. Наразі він трохи відкотився, і станом на 1 квітня Національний банк України встановив офіційний курс на рівні 39,00 гривень за долар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зауважити, що Україна вже встигла отримати гарні новини від МВФ та європейських партерів. Але затримка фінансування з боку США змушує Нацбанк і валютний ринок «напружитися» в очікуванні остаточних новин від американських законодавців.

Початок нового місяця та другого кварталу на валютному ринку мине цікаво – вважає фінансовий експерт мінфіну Олексій Козирєв. В перших числах місяця основна маса банків та їх клієнтів підбивали підсумки попереднього звітного періоду та визначалися з планами на новий період, що в свою чергу, знизило статистику торгів та активність компаній на міжбанку. Але вже з вчорашнього дня – 2 квітня, ринок повністю увійшов у робочий ритму з додатковими викликами для курсу гривні. Тож сьогоднішні цінники на валюту цілком робочі, та відповідають попиту та пропозиції його учасників.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар серйозно покрутило: свіжий курс, банки та обмінки змінили курс валют