facebook

Длaр тa єврo шaлeнiють: бaнки тa oбмiнки знoву змiнили курс

Ринок не втихає!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 4 квітня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 39,1953 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,2643 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Ключовим фактором при регулюванні відносин учасників валютного ринку для посадовців Національного банку України та Мінфіну в першій половині квітня є чітке розуміння стосовно отримання фінансової допомоги для України від США, згідно з попередніми домовленостями. І якщо так, то за яким графіком і в яких обсягах її чекати. Якщо ці ресурси надходитимуть, відповідно до певних графіків, то Мінфін і Нацбанк мають одне завдання — утримання фінансової стабільності та контроль за інфляцією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В іншому випадку ж, чиновникам уже потрібно вживати заходів щодо підстрахування ситуації на фінансовому та валютному ринках, причому не завжди безболісні для бізнесу та населення.

Потрібно збільшувати обсяги запозичень через ОВДП, оперативно підвищувати податки, скоротити до мінімуму бюджетні витрати, окрім захищених статей та видатків на армію, прискорити приватизацію держактивів. Можливо, частково проводити й емісію гривні в межах, погоджених із МВФ, із практично контрольованою девальвацією нацвалюти, а також чітко домовлятися із західними кредиторами щодо реструктуризації зовнішніх боргів із максимальним списанням сум. Але списання боргів — це завжди удар по інвестиційному іміджу країни.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Длaр тa єврo шaлeнiють: бaнки тa oбмiнки знoву змiнили курс