facebook

“В Україну пре найхолодніша ніч, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: куди суне мороз у -19 градусів, дощ і снігопад?

Синоптики попереджають українців про суттєве похолодання. В конкретному регіоні прогнозується сніг. За історію спостережень українськими експертами в нашій країні фіксувався холод у мінус 22 градуси. Фахівці пояснили, чого чекати цього року.

Як інформує “ТСН”, у п’ятницю, 5 квітня, в Україні буде прохолодно. Місцями в регіонах вночі фіксуватимуть “мінус”. Втім, вдень у деяких регіонах пригріє до +20°.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

В Україні буде хмарно з проясненнями. На заході, в Одеській, Вінницькій і Житомирській областях – невеликий дощ. Опади також будуть у Карпатах і на Закарпатті. На решті території України буде суха погода. Вітер південно-західний – 5-10 м/с.

Температура повітря вночі в більшості областей буде 1-6° тепла. Втім, на півночі ніч буде прохолодною – місцями 0-2° морозу. Вдень температура підніметься до 11-16° тепла. Тепліше протягом доби буде на Закарпатті та на півдні: вночі +4-9°, вдень +15-20°.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На високогір’ї Карпат у п’ятницю буде дощ з мокрим снігом. Температура повітря вночі становитиме близько 0°, а вдень 2-7° тепла.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці в facebook, попередила про найхолоднішу ніч тижня, розповіла, де буде мороз -3 градуси та попередила, кому пощастить насолоджуватися теплом до +22 градусів.

“Найближча ніч принесе в Україні призабуті мінуси. У північних областях та на північному сході найближчої ночі температура повітря може опускатися до 0−3 градусів морозу. Вважайте! На решті території також холодненько, очікується вночі +3+7 градусів. Але вже протягом дня п’ятниці температура повітря підросте до +13+18 градусів. Як не крути — весна! Хіба на Житомирщині, Вінниччині, на Сумщині та Харківщині місцями залишаться острівці холоду, навіть вдень буде +7+9 градусів”, — попередила синоптикиня.

“Дощі, подекуди з грозами, пройдуть завтра у західних областях (через діяльність атмосферного фронту), досягнуть Вінниччини, а ввечері дійдуть до Житомирщини та Київщини, а також надвечір можливий дощ в Одеській області. Решта території України належатиме сухій погоді. У Києві 5-го квітня очікується холодна ніч, +1+3 градуси, але тепліший день, до +15 градусів. Істотні опади — навряд, хіба що ввечері у п’ятницю в столиці пройде невеликий дощ. Якраз, як ви на дачу будете їхати — не забувайте вмикати фари і тримати дистанцію. У суботу — скрізь дощі, окрім східних областей, +15+20 градусів. У неділю пройдуть дощі в східній частині, а на решті території буде сухо і навіть сонячно, +17+22 градуси”, — повідомила Діденко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В Україну пре найхолодніша ніч, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: куди суне мороз у -19 градусів, дощ і снігопад?