facebook

Штраф майже 1400 грн: лінивих водіїв налякали покаранням

Не всі про це знають

Водіїв попередили, за що можуть виписати штраф до 1400 грн.
У країні чимала кількість автомобілістів, які дуже трепетно ​​ставляться до свого транспортного засобу. Їх попередили, за що можна отримати штраф до 1400 грн, повідомляє znaj.ua.

Ще 15 років тому в країні не так часто можна було автомобілісту знайти автомийку, щоб привести у пристойний вигляд свій транспортний засіб.

З цієї причини й щоб заощаджувати гроші, багато автовласників мили свої машини самостійно. Нерідко це відбувалося біля будинку прямо під вікнами.

Але у 2010 році до статті 152 КУпАП внесли зміни та ввели штрафи за порушення правил доброустрою. Зокрема, було додано пункт, згідно з яким заборонено проводити ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів у не відведених для цього місцях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також ремонт дозволено проводити лише у разі потреби його здійснення під час аварійної зупинки.

Штраф за таке правопорушення становить від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить приблизно до 1 342 грн.

Варто пам’ятати, що помити авто не можна не тільки біля будинку, а й у лісопосадках, озері або річці. За це також можуть покарати штрафом. Тому, найкращий варіант звернутися на СТО або автомийку, де Вашу “ластівку” упорядкують.

Можете довірити цю роботу процедуру професіоналам, а самі відпочити та отримати чистеньке авто. Але також зараз існують і варіанти миття самообслуговування. Тобто власник сам приводить у пристойний вигляд своє авто.

Особняком стоять портальні мийки, в яких водій не виходить з машини, і автомобіль, рухаючись уздовж спеціальної станції в тунелі, миється.

І хоча час на миття йде мало, всього 7-10 хвилин, але щітки на барабанах миття можуть пошкодити склоочисники, антени, форсунки омивача та інші зовнішні елементи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф майже 1400 грн: лінивих водіїв налякали покаранням