facebook

Не з’явився до ТЦК – штраф у 200 тис. грн: нардепи хочуть посилити покарання чоловікам

Народні депутати мають намір підняти штрафи за неявку до ТЦК


В Україні триває повномасштабна війна, внаслідок чого запровадили військовий стан та загальну мобілізацію. За неявку до ТЦК ухилянтам загрожує штраф, який тепер пропонують підняти. Про це повідомляє «Судово-юридична газета».

Штрафи для громадян, які не є за порядком денним у ТЦК та іншим чином порушують закони про оборону, військовий обов’язок та військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію збільшать до 204 тисяч грн.

Цей проєкт закону №10379 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративне правопорушення від Кабінету міністрів, підготовлений Міноборони, Верховна Рада має намір розглянути 10-11 квітня. Про те, що законопроєкт 10379 внесений до попереднього порядку денного, повідомляють народні депутати.

Як зазначається, цим законопроєктом також передбачається, що відмова від проходження медичного огляду буде прирівняна у статті 336 Кримінального кодексу до ухилення від мобілізації, яка карається позбавленням волі від 3 до 5 років.

Таким чином, розробленим Міноборони законопроєктом №10379 зміни внесуть до статті 210-1 КоАП – тепер вона матиме назву «Порушення законодавства про оборону, військовий обов’язок та військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У мирний час порушення законодавства про оборону, військовий обов’язок та військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію – тягне за собою накладення штрафу на громадян та посадових осіб від 34 000 до 85 000 грн.

А під час військового стану – від 153 000 до 204 000 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не з’явився до ТЦК – штраф у 200 тис. грн: нардепи хочуть посилити покарання чоловікам