facebook

Дадуть лише 10 днів: ухилянтам готують шалені штрафи та покарання за неявку до ТЦК

Згідно з новим законопроєктом про мобілізацію, військовозобов’язаний або резервіст має 10 днів, щоб звернутися до ТЦК Адвокат пояснив, що рішення про конфіскацію водійського посвідчення та автомобіля у ухилянта може приймати лише суд, а не працівники ТЦК чи поліція.

Новий законопроєкт про мобілізацію, який ухвалили депутати у першому читанні, передбачає обмеження для ухилянтів.

Якщо військовозобов’язаний або резервіст не виконує свої обов’язки під час мобілізації, ТЦК та СП звертаються до Національної поліції для адміністративного затримання та доставлення його до військової частини.

Якщо поліція не змогла це зробити протягом 15 днів, ТЦК та СП надсилають вимогу військовозобов’язаному або резервісту через їхні електронні кабінети або поштою.

Згідно з новим законопроєктом про мобілізацію, військовозобов’язаний або резервіст має 10 днів, щоб звернутися до ТЦК та СП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо цього не відбудеться, ТЦК може звернутися до суду протягом п’яти днів. Суд призначить засідання, на яке запросять військовозобов’язаного.

Якщо військовозобов’язаний не виконає вимогу, йому загрожує позбавлення права керувати авто на 3-6 місяців та штраф у розмірі 20 400 грн. Повторне порушення може призвести до штрафу у розмірі 40 800 грн, позбавлення права керування на 5-7 років та вилучення транспортного засобу

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дадуть лише 10 днів: ухилянтам готують шалені штрафи та покарання за неявку до ТЦК