facebook

“Новий закон про мобілізацію дотисне ухилянтів, ТЦК і поліція почнуть шукати цих чоловіків”: повістки і штрафи для українців

У Міноборони роз’яснили, які зміни чекають на українських чоловіків після набуття чинності законом про мобілізацію. Ухилянтів тепер ловитимуть на вулицях не лише співробітники ТЦК та СП.

Як інформує “Today.ua”, спікер Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що після того, як закон про мобілізацію набуде чинності, чоловікам не можна буде виходити з дому, не захопивши військово-обліковий документ.

Крім співробітників Територіальних центрів комплектування, тепер за дотриманням громадянином його обов’язків у воєнний час стежитимуть прикордонники та поліціянти. Їх наділять правом перевіряти документи щодо постановки на військовий облік.

Нагадаємо, якщо військовозобов’язаний протягом 60 днів після набуття чинності законом про мобілізацію не оновить свої дані у ТЦК, йому можуть нарахувати штраф до 22 500 гривень. Оновити дані, за словами Дмитра Лазуткіна, можна буде онлайн.

“Буде запроваджено електронний кабінет і також там можна буде оновлювати дистанційно свої дані. Якщо ви одружилися, якщо у вас народилися діти, якщо ви змінили місце проживання, це можна буде завантажити завдяки цьому електронному кабінету. Реєстрація в ньому добровільна і не є обов’язковою”, – зазначив спікер Міноборони України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він порадив українцям заздалегідь зайнятися фізичною підготовкою, відвідати курси військової медицини та ознайомитись з вакансіями у ЗСУ, які пропонують програми рекрутингу.

Нагадаємо, народний депутат України Галина Третьякова зробила запит до Генерального штабу з метою з’ясувати, який відсоток військових, що працюють у ТЦК та СП, побував на фронті. У Генштабі відповіли, що таких лише 46,2%.

Нову версію закону про мобілізацію Верховна Рада ухвалила напередодні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Новий закон про мобілізацію дотисне ухилянтів, ТЦК і поліція почнуть шукати цих чоловіків”: повістки і штрафи для українців