facebook

Цих людей вже шукають: у поліції є дані про сотні тисяч “ухилянтів”

Цих людей вже шукають: у поліції є дані про сотні тисяч “ухилянтів”

У поліції є дані про сотні тисяч військовозобов’язаних, які можуть бути ухилянтами. Відповідна інформація вже міститься у базах поліції. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, повідомляє Укрінформ.

Він додав, що поліція займається розшуком тих людей, які ухиляються від мобілізації після отримання повістки.

“Поліція з працівниками ТЦК може працювати на вулиці – але повістку може вручити виключно військовий, працівник ТЦК. І ми спільно працюємо на блокпостах. У поліції є відповідні бази даних, у яких є вже сотні тисяч людей, які, на думку ТЦК, можливо, ухиляються від служби. Ми перевіряємо цих людей і, звичайно, зразу цих людей можуть перевірити працівники ТЦК”, – сказав Клименко.

Міністр зазначив, що адмінпротоколи щодо цих осіб складають виключно працівники ТЦК.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мобілізація в Україні – останні зміни
Як повідомляв Главред, 10 квітня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки завершив розгляд законопроєкту про мобілізацію і підготував його до другого читання. А вже 11 квітня ВР прийняла у другому читанні законопроект №10449 про мобілізацію.

Також з урядового законопроекту про мобілізацію виключили положення про демобілізацію і ротацію військовослужбовців. Уряд має розробити протягом 8 місяців новий закон з відповідними положеннями для подання до парламенту.

Крім цього, українські військові у час війни з Росією не можуть дозволити собі демобілізуватися. Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін підкреслив, що армія вже має проблеми з кадрами, а демобілізація може їх поглибити.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цих людей вже шукають: у поліції є дані про сотні тисяч “ухилянтів”