facebook

Вже офіційно: примусове повернення призовників з Польщі та Німеччини – коли розпочнеться

Подробиці

У Німеччині не планують позбавляти чоловіків з України статусу біженців, незважаючи на рішення Києва призупинити для них консульські послуги. Про це заявив представник міністерства внутрішніх справ Німеччини Максиміліан Калль, пише Deutsche Welle.

“Я впевнений у тому, що це (зупинення консульських послуг – ред.) не вплине на статус біженців з України, які потребують захисту. Незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, чи про чоловіків”, – сказав він.

У той же час представники німецької влади не коментують рішення України призупинити консульські послуги для чоловіків призовного віку. “Це суверенне рішення України, яке я не можу коментувати від імені МЗС”, – пояснив речник міністерства закордонних справ Німеччини Крістіан Вагнер.

Водночас, Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку – про це заявив міністр оборони та віце-прем’єр-міністр Польщі Владислав Косиняк-Каміш. «Можлива будь-яка підтримка», – відповів він на запитання про те, як відреагує Польща, якщо Київ звернеться по допомогу до повернення додому тих, хто може втратити право залишатися в Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях та кафе, і чують, скільки зусиль ми маємо докласти, щоб допомогти Україні», – заявив Косиняк-Каміш.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже офіційно: примусове повернення призовників з Польщі та Німеччини – коли розпочнеться