facebook

Грoзи, a пoтiм вдaрuть +26 грaдусiв: сuнoптик Дiдeнкo пoпeрeдuлa прo пoгoду

Прогноз погоди

У понеділок очікується різна погода. Більше хмар у західних областях. Короткочасні дощі, можливо з грозами, пройдуть на заході, півночі та в центрі України. У південній частині та на сході країни очікується менше опадів і більше сонця.

Про прогноз погоди розповідає Наталка Діденко на сторінці у Фейсбук.

Найпрохолодніше ночі буде у західних областях, на Луганщині та на узбережжях морів, з температурою від +7 до +11 градусів, загалом очікується від +10 до +12 градусів. Протягом дня 20 травня температура становитиме від +20 до +25 градусів по всій території України.

Наталка Діденко радить уважно вивчати прогностичну синоптичну ситуацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На що звартати увагу:

Хмарність: Хмарність може відрізнятися, і це важливо враховувати. Наприклад, якщо прогноз передбачає хмарну погоду вночі через переміщення холодної повітряної маси, ймовірність заморозків різко зменшується. Таким чином, вихолодження повітря також зменшується, і можна обійтися без обігрівачів. Якщо прогноз передбачає щільну хмарність протягом дня, це також означає менше сонячного світла і менше прогріву повітря.

Вітер: Напрямок вітру також має значення. Північний або північно-східний вітер зазвичай означає холодну погоду, що може призвести до масового включення обігрівачів та збільшення споживання електроенергії. Тому є ризик відключення електроенергії. На відміну від цього, південний вітер зазвичай означає теплу погоду.

Температура повітря: Здається, що тут все досить очевидно. Ми вже входимо в теплий сезон, і заморозків більше не передбачається. Протягом найближчого часу вночі повітря буде прогріватися до +10 до +15 градусів Цельсія з невеликими коливаннями. Проте, очікується, що денна температура повітря нарешті почне підвищуватися відповідно до синоптичної логіки.
Прогнозується, що температура повітря у денні години буде набагато вищою, ніж +15 або навіть +19 градусів. Стовпчики термометрів покажуть показники від +20 до +26 градусів. А як тільки сонце трохи зігріє, температура може піднятися й до +26 або навіть +28 градусів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Грoзи, a пoтiм вдaрuть +26 грaдусiв: сuнoптик Дiдeнкo пoпeрeдuлa прo пoгoду