facebook

У водіїв волосся посивіло: Штрафи до 34 тисяч, частину машин в Україні заборонили назавжди – хоч на метал здавай

Депутати можуть затвердити нове покарання із чималими штрафами
Верховна Рада готується до розгляду законопроекту №9564, спрямованого на посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. У рамках цього законопроекту планується запровадження нових норм для водіїв, що може призвести до застосування серйозних штрафів і навіть позбавлення прав водія у разі їх порушення.

Головною метою проекту є удосконалення адміністративної відповідальності за порушення правил керування чи експлуатації транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Законодавці мають намір внести корективи у поширену практику втручання у систему випуску вихлопних газів автомобілів, що призводить до збільшення рівня шуму від роботи двигунів.

Зокрема, так звані “прямоткові глушники”, “подвійні спортивні системи” та інші технічні вироби, що не враховані в конструкції транспортних засобів та вироблені виробниками, розглядаються як фактори порушення тиші та спокою громадян, що викликає невдоволення суспільства.

Автори документа переконані у неприпустимості гучних звуків за умов війни, які можуть бути сплутані з російськими дронами-камікадзе.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до змін, передбачених законопроектом, за порушення правил шумового режиму планується застосовувати штрафи та позбавлення прав. Конкретно, за перше порушення передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а за повторне – 34 тисячі гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У водіїв волосся посивіло: Штрафи до 34 тисяч, частину машин в Україні заборонили назавжди – хоч на метал здавай