facebook

Вже з 1 вересня: МОН запроваджує жорсткі обмеження для учнів

У школах обмежать наповнюваність класів дітьми


В Україні продовжується робота над реформуванням сектору середньої освіти. Так, вже наступного навчального року запрацюють нові обмеження для шкіл: у класах буде не більше 24 учнів. Про це повідомляє телеграм-канал “Інтерфакс-Україна”.

Українська влада серйозно взялася за реформування ланки середньої освіти в країні та пропонує запровадити нові обмеження для учнів у школах. У Міністерстві освіти націлені на оптимізацію навчальних процесів та покращення рівня освіти школярів.

Так, у рамках освітньої реформи буде обмежена кількість дітей у класах шкіл до 24 учнів. Це максимальна кількість дітей, які можуть отримувати знання та вивчати предмети, перебуваючи в одному приміщенні. Нововведення торкнеться початкових класів державних та комунальних установ загальної середньої освіти та запрацює вже з 1 вересня 2024 року.

“У 2024/2025 році ця норма поширюється на всі перші класи, які навчатимуться у очному або змішаному (чергування очного та дистанційного навчання з певною періодичністю) форматах. Для решти класів максимальна наповнюваність залишається 30 учнями”, – повідомляється в прес-службі Міністерства освіти України

У відомстві також врахували особливості здобуття дітьми середньої освіти в умовах дії воєнного стану. Так як багато дітей зараз навчаються дистанційно або за змішаним типом навчання, наповнюваність класів, що навчаються дистанційно, під час дії воєнного стану може бути більше 24 учнів (для перших класів) та 30 учнів (для інших класів).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Норма закону покликана полегшити взаємодію вчителів та учнів та зробити освітній процес ефективним через зменшення кількості дітей у класі. Педагоги зможуть приділити більше уваги кожному учневі/учениці та побудувати кращий зв’язок з ними”, – зазначили у Міносвіти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з 1 вересня: МОН запроваджує жорсткі обмеження для учнів