facebook

Операція “бусик”: ТЦКашники зазнають кримінальної відповідальності – у законі знайшли статтю

Нарешті знайдено “лазівку”

Війна в Україні триває третій рік, і весь цей час триває загальна мобілізація українців для захисту держави. Однак ТЦК, які раніше були військкоматами, іноді порушують процедуру мобілізації, і навіть викрадають людей. У народі цей процес прозвали “бусифікацією” – коли представники ТЦК насильно, із застосуванням фізичної сили, запихають громадян у намисто, і відвозять до ТЦК для подальшого оформлення та вручення повісток. Через десяток історій, які були зафіксовані на камери та поширені в мережі, люди стали боятися ТЦК. Але тепер у вас буде козир, який допоможе.

Докладніше про те, що представники ТЦК можуть понести персональну відповідальність за викрадення людей, повідомляє адвокат Ігор Липявка в мережі TikTok.

Адвокат звернувся до закону України про мобілізацію, а саме до статті 3, де чітко написано, що представник ТЦК несе відповідальність за проведення заходів щодо мобілізації населення. А це означає, що за будь-які протиправні дії представник ТЦК нестиме відповідальність – особисто він, а не командир, начальник та інші.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто також нагадати, що викрадення людей в Україні є незаконною дією. Стаття 146 Кримінального кодексу України говорить про те, що незаконне позбавлення волі чи викрадення людини караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий термін.

У зв’язку з цим адвокат Липявка рекомендує, у разі “бусифікації” дізнатися прізвище людини або групи людей, які здійснюють викрадення військовозобов’язаного, щоб подати до суду за викрадення та порушення мобілізаційних дій.

@advocate.lypiavka

#тцк #відповідальність #мобілізація #військовийадвокат

♬ оригінальний звук – Адвокат

Важливо знати свої права, особливо за умов війни. Адже багато процесів з тих чи інших причин виходять за межі законів як державних, так і людських.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Операція “бусик”: ТЦКашники зазнають кримінальної відповідальності – у законі знайшли статтю