facebook

За місяць мобілізували більше ніж за півроку: у Раді попередили, скільки ще заберуть

Подробиці

Потрібно ще 110 тисяч військовослужбовців до кінця року
Темпи мобілізації військовозобов’язаних громадян в Україні набирають обертів. Новий закон про мобілізацію, який запрацював з 18 травня, розширив можливості для оновлення військово-облікових даних та посилив покарання за порушення закону. Про те, як ці заходи вплинули на мобілізацію, розповів секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, пише портал nv.ua.

За словами Романа Костенка, останнім часом швидкість мобілізації українців до лав ЗСУ значно зросла. Якщо порівнювати дані щодо мобілізації за останні шість місяців, то “найпліднішим” періодом на заклик громадян на військову службу став травень.

“У нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як за останні пів року. За останні чотири місяці. У нас у травні був найбільший набір”, – заявив Роман Костенко.

Раніше цю інформацію підтверджував і Президент України Володимир Зеленський, заявивши, що мобілізація стала активнішою після набрання чинності вищезазначеним законом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім цього, про очікування влади щодо мобілізації у 2024 році висловився народний депутат Руслан Горбенко. Він припускає, що до кінця року вдасться збільшити кількісний склад Збройних Сил України ще на 120 тисяч осіб.

Також він зазначив, що потреба у поповненні особового складу української армії на поточний рік становить 100-110 тисяч осіб. Руслан Горбенко зазначив, що саме таку кількість назвали командування та військові на фронті.

Сьогодні українці мають кілька шляхів для оновлення персональних даних: це ТЦК та СП, ЦНАПи, а також мобільний додаток від Міноборони “Резерв+”.

Згідно з повідомленням представника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна, зараз налічується лише 15% серед військовозобов’язаних українців, які оновили свої військово-облікові дані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

За місяць мобілізували більше ніж за півроку: у Раді попередили, скільки ще заберуть