facebook

Долар пробив історичний максимум: банки та обмінки різко змінили курс валют

Такого ще не було!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 14 червня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 40,6908 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 43,885 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Девальвація гривні на міжбанку швидко перекинулася на готівковий ринок, де цінники почали працювати на випередження котирувань та темпів зростання курсу міжбанку. Це, зі свого боку, провокувало бажання банків та обмінників фінкомпаній дозаробити на різницях безготівкового та готівкового курсів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чергове зростання міжбанку викликало зростання готівкового курсу, що призводило до нового витку скуповування банками валюти на міжбанку на власну валютну позицію з подальшим перепродажем її через каси за вищим курсом.

Коло замкнулося, а весь цей банкет девальвації сплатило здебільшого населення, яке ще нещодавно не завжди купувало долар і за 39,50−39,80 гривень, бо вважало, що це «дорого». Тепер люди активно скуповували валюту янкі за 41,20−41,50 гривень. Причому не лише через каси банків, а й на свої банківські картки у межах щомісячного ліміту до 50 тисяч гривень в еквіваленті.

На подібному розгоні курсу втратили й імпортери, які також змушені були переплачувати за безготівковий долар 1−1,2 «зайві» гривні. Але ще більше постраждали ті з них, хто працює з євро, оскільки, окрім зростання котирувань долара на українському міжбанку, в цей період євро зміцнювався щодо долара на міжнародних майданчиках. Тобто за рахунок синергії зльоту котирувань міжбанку та міжнародного ринку євровалюта в Україні зросла у цей період майже до 45 гривень на готівковому ринку та суттєво вище за 44 гривні на міжбанку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар пробив історичний максимум: банки та обмінки різко змінили курс валют