facebook

Дoлaр гaльмують нa хoду: скільки коштують долар, євро і злотий

Гривня тримається з останніх сил!

Гривня щодо долара трохи зміцнилася.

Нацбанк встановив офіційний курс валют на вівторок, 16 липня. Долар втратив 3 коп. Тим часом євро знову зріс – ще на 3 коп., Злотий додав 1 коп.

Про це повідомили в НБУ.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 16 липня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,0107 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,7263 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

На думку фінансових експертів. цей тиждень на валютному ринку мине для гривні дуже суперечливо та напружено. Ситуація більше залежатиме від психологічних чинників та настроїв учасників українського міжбанку, ніж від суто економічних «ввідних». Хоча й економічних причин тиску на гривню на сьогоднішній день більше ніж достатньо.

Досить актуальним є невирішене питання реструктуризації зовнішніх боргів та спекуляції навколо теми дефолту, що провокуватиме спроби спекулянтів погойдати курс.

Також не варто забувати і про потенційне подальше зростання дефіциту бюджету на тлі збільшення зростаючих витрат на війну. Періодично в кулуарах влади звучать ідеї переконати МВФ у необхідності емісії гривні через випуск нових порцій ОВДП та про викуп їх Нацбанком до свого портфелю. А це вже пряма дорога до девальвації нацвалюти.

Аще, актуальною є активізація покупців валюти (як на рівні бізнесу, так і фізосіб) на побоюваннях подальшого стрибка курсу та розкручування інфляції. Тому громадяни та частина бізнесменів почнуть рятувати накопичення, активно конвертуючи гривню у ВКВ. Зі свого боку, збільшення попиту на валюту завжди було благодатним підґрунтям для спекулятивних спроб розгойдування валютного ринку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дoлaр гaльмують нa хoду: скільки коштують долар, євро і злотий