facebook

Як оновити свої дані та не влипнути на штраф: корисна інструкція

Подробиці

В Україні для того, щоб уникнути штрафу за невідновлення військово-облікових даних через великі черги до Територіального Центру Комплектування (ТЦК), військовозобов’язаний має написати письмову заяву. Про це розповів військовий юрист Тарас Боровський, пише “Інформатор”.

Цей документ дасть їм змогу дати пояснення під час подальшого розгляду справи про адміністративне правопорушення. Тоді штрафів можна уникнути.

За словами юриста, після заяви слід додати документальне підтвердження. Він додав, що штрафи не виписуються автоматично після 16 липня (коли потрібно було оновити дані військовозобов’язаним), усе це відбувається індивідуально.

Військовий юрист додав, що в останні дні звітування перед ТЦК утворилися значні черги, що ускладнює своєчасне оновлення інформації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я радив людям, які в останні дні не могли, не встигали оновити дані, взяти певний документ, який би підтверджував те, що ви зверталися до ТЦК, наприклад, 10 липня, а вас записали в чергу на 26 липня, і ви вже запізнилися”, – каже юрист.

Для того, щоб уникнути штрафу, військовозобов’язаному треба:

написати письмову заяву до ТЦК, де слід пояснити причину, чому дані вчасно не оновлено. У заяві слід вказати дату, коли військовозобов’язаний звертався до ТЦК і був записаний у чергу. Також слід зазначити, що через велику кількість людей у черзі ви не могли фізично оновити свої дані;
до заяви слід додати документальне підтвердження візиту до ТЦК, як-от копія запису або інший документ, що свідчить про спробу оновити дані;
якщо військовозобов’язаному загрожує штраф чи інша адміністративна відповідальність за неоновлення даних, він зможе користуватися своєю заявою та підтвердженням для надання пояснень під час розгляду справи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як оновити свої дані та не влипнути на штраф: корисна інструкція