facebook

Мобілізація від 18 до 25 років: у понеділок у Раді вирішать, як будуть призивати на службу

Подробиці

У понеділок, 5 серпня, у Раді вирішать, як будуть призивати на службу
У понеділок, 5 серпня, Рада розгляне відповідний законопроект щодо змін до законодавства. У комітеті напрацьовано законопроект, який заборонить закликати військовозобов’язаних від 18 до 25 років, які відслужили строкову службу або закінчили військову кафедру.

Таку думку висловив секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв’ю NV.

“У понеділок ми його розглядаємо. У цьому законопроекті буде історія заборони призову ось цих військовозобов’язаних. І норма про те, що якщо такі люди потрапили на фронт у цей період, у них буде право на звільнення. Зараз ми розглядаємо таке питання”, – сказав він.

Він запевнив, що 19-річних хлопців не мобілізують до Збройних сил, лише за власним бажанням.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я думаю, що людей 19-ти років (серед мобілізованих – ред.) немає, тому що ця історія закінчилася якраз від 2022 року. Вже такі довідки не давали, що людина обмежено придатна у воєнний час і непридатна у мирний час. Вони видавалися до 2022 року. У чому була проблема? У нас заборонено призовники з 18 до 25 років. за власним бажанням”, – наголосив він.

Костенко зазначив, що згідно з чинним законодавством, ця категорія військовозобов’язана, тому були покликані.

“Є ця категорія людей, які отримали, наприклад, у 20 років військовий квиток, що він обмежено придатний під час військового стану, а непридатний під час мирного, і в армію на термінову службу він не піде… Але коли він отримує військовий квиток, він стає військовозобов’язаним. І у нас ці категорії не змінювалися. У нас були військовозобов’язані і призовники.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація від 18 до 25 років: у понеділок у Раді вирішать, як будуть призивати на службу