facebook

Вже готуйтеся: коли ТЦК масово почнуть розсилати штрафи за неоновлення даних

Спочатку перевірять електронний реєстр

Штрафи за неоновлення військово-облікових даних у серпні не розсилатимуть
Згідно з чинним законодавством всіх військовозобов’язаних громадян, які не оновлять свої військово-облікові дані, тим самим порушивши правила військового обліку в Україні, чекають на штрафи від ТЦК. Коли саме розпочнеться розсилання штрафів порушникам, розповів народний депутат Олександр Федієнко, пише Главком.

За словами народного обранця, штрафи за неоновлення військово-облікових даних у ТЦК почнуть виписувати тоді, коли буде перевірено електронний реєстр “Оберіг”, а це відбудеться вже наприкінці вересня.

“Зараз ніхто штрафи не надсилатиме додому. Штрафи почнуть надходити наприкінці вересня. Зокрема, йдеться про штрафи, які надходитимуть військовозобов’язаним після того, як ТЦК перевірять відповідну базу Оберіг”, – зазначив Олександр Федієнко.

Депутат розповів, що зараз накладення штрафів відбувається для тих, хто є у територіальних центрах комплектування особисто. Також він зазначив, що військовозобов’язані громадяни можуть використовувати електронний військово-обліковий документ, який є рівносильним паперовому аналогу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Зараз штрафи накладаються на тих військовозобов’язаних, які безпосередньо приходять до центру комплектування. Інша справа, коли громадянин приходив до ТЦК і стояв на обліку, оновив свої дані, але, на жаль, не мав при собі оригіналу військово-облікового документа. Якщо ТЦК виписує йому штраф, то слід нагадати, що документ із додатку “Резерв+” прирівнюється до паперового документа і на нього можна посилатися як на оригінал документа”, – розповів Олександр Федієнко.

Варто зазначити, що можливість оновлення військово-облікових даних надається і сьогодні. Це можна зробити як безпосередньо в ТЦК та СП, так і за допомогою програми “Резерв +”. Але тим, хто не встиг оновити інформацію у відведений законодавством 60-денний термін, загрожують штрафи за порушення правил військового обліку.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже готуйтеся: коли ТЦК масово почнуть розсилати штрафи за неоновлення даних