facebook

У лукашенка зірвало гальма: жене танки до кордону з Україною, що буде

Лукашенко наказав стягнути танки на кордон з Україною та посилити угруповання військ на Гомельському та Мозирському напрямах, щоб дати відповідь на будь-які провокації. Що відбувається і чого це може призвести

У лукашенка зірвало гальма, на кордон відправляє танки
Білорусь стягує танки до кордону з Україною, про це повідомило Міноборони РБ. Ця інформація оприлюднила ТСН у Телеграм-каналі.

Напередодні Лукашенко наказав посилити угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках, щоб нібито реагувати на якісь провокації.

Варто нагадати, що вчора стало відомо, що Білорусь перекидає “Іскандери”, РСЗВ “Полонез” та спецназ у прикордонні з Україною райони.

Голова Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко ці маневри назвав спробою допомогти Путіну та відвернути увагу українського командування на той напрямок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо про заяву лукашенка. “Вчора о 18 годині 10 хвилин сили ВПС та військ ППО Білорусі були переведені у підвищену бойову готовність. Готовність №1 у нас називається. Чергові сили протиповітряної оборони.

Річ у тому, що (ми підозрюємо, що це не вперше) Збройні сили України порушили будь-які правила поведінки та порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку, зовсім поряд від нас у районі Костюковичського району”, – заявив лукашенко.

Він стверджує, що дронів було близько десяти, і це були ударні безпілотники.

За його словами, приблизно за годину о 19:04 сили протиповітряної оборони знищили кілька безпілотників на висоті півтора кілометра та дальності 6,5 кілометра, а решту передали росії.

Він стверджує, що спочатку дрони летіли на Смоленськ, але потім змінили напрямок. Дрони, що знаходилися над росією, попрямували до району Ярославля і були перехоплені та збиті російськими ППО.

Він також заявив, що такі “провокації” не залишаться без відповіді для України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У лукашенка зірвало гальма: жене танки до кордону з Україною, що буде