facebook

Долар знову закрутило: банки та обмінки різко змінили курс валют

Ситуація валютного ринку набирає обертів. Адже велика кількісмть чинників сьогодні впливає на формування його цінової політики.

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 13 серпня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,283 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 45,1058 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До чинників, які вплинуть на поведінку та настрої на валютному ринку цього тижня, можна віднести:

ситуацію на фронтах;
ступінь пошкодження критичної та енергетичної інфраструктури України внаслідок обстрілу території нашої країни росією;
градус напруженості на Близькому Сході: ескалація конфлікту між Ізраїлем та Палестиною негайно позначатиметься на всіх ринках — від золота та нафти до поведінки пари євро/долар на зовнішніх майданчиках, і, як наслідок, на курсі євро в Україні.
Головною загрозою як для валютного курсу, так і для цінової стабільності в Україні в економічному плані залишаються дії уряду щодо пошуку джерел для закриття близько 500 млрд гривень додаткових витрат на армію. Йдеться не лише про заплановане підвищення податків, а й про можливу емісію гривні під частину цих військових витрат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар знову закрутило: банки та обмінки різко змінили курс валют