facebook

“Пенсіонерам дали 6 місяців, пенсія пропаде після запізнення”: українці мусять зробити ці дії, інакше грошей не буде

У Пенсійному фонді повідомили про необхідність фізичної ідентифікації для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримують пенсійні виплати. Процедура необхідна для продовження нарахувань – її слід проходити раз на шість місяців. Інакше виплати припиняться.

Як інформує “Today.ua”, у пресслужбі ПФУ зазначили, що ідентифікація є необхідною для усіх пенсіонерів-переселенців, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб до початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через Ощадбанк.

Є різні способи підтвердження особи. В українців є можливість обрати той, який для них зручніший.

Особисте звернення

Пенсіонер може відвідати один з сервісних центрів ПФУ або Ощадбанку і пред’явити документ, який засвідчує особу. Також можна зайти в особистий кабінет на порталі електронних послуг Пенсійного фонду та використати кваліфікований електронний підпис “Дія.Підпис”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо пенсіонер знаходиться за кордоном, де тимчасово проживає як біженець, йому слід отримати довідку про це у консульстві або посольстві України. Після цього пакет документів потрібно надіслати до територіального органу ПФУ, де українець перебував на обліку.

Онлайн

Можна скористатися відеоконференцзв’язком та пройти відеоідентифікацію у територіальному органі ПФУ. Є запис на проходження ідентифікації через контакт-центр або вебпортал електронних послуг Фонду.

Громадянин подає заяву на відеоідентифікацію призначається точний час проведення сеансу. Заявник отримує відповідну інформацію на свою електронну адресу.

Відеоідентифікація проводиться протягом 30 календарних днів з дня подання заяви, але не раніше десяти робочих днів. Відеосеанс триває приблизно 20 хвилин. Українця просять назвати ім’я та інші персональні дані, пред’явити паспорт та відповісти на декілька запитань індивідуального характеру.

Результат розмови надсилається на електронну пошту та зберігається в електронній пенсійній справі та особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсіонерам дали 6 місяців, пенсія пропаде після запізнення”: українці мусять зробити ці дії, інакше грошей не буде