facebook

В Україні змінили правила призову: 16-річних реєструють разом з паспортом

Молоді люди віком від 16 до 25 років автоматично вноситимуться до Єдиного державного реєстру

16 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив нові експериментальні зміни щодо військового обліку. Відтепер українці віком від 16 років будуть вноситися до реєстру військовозобов’язаних. Цю інформацію оприлюднило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У новій постанові йдеться про реалізацію експериментального проєкту, який передбачає автоматичну верифікацію даних військовозобов’язаних та призовників.

Основні зміни включають:

Призовники у віці від 17 до 25 років тепер матимуть можливість стати на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), у тому числі й ті, хто перебуває за межами країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які знаходяться за кордоном і звертаються по паспорт, проходитимуть перевірку своїх військово-облікових документів через електронну систему «Трембіта».

Молоді люди віком від 16 до 25 років автоматично вноситимуться до Єдиного державного реєстру призовників під час оформлення паспорта, без необхідності проходження ВЛК.

Буде створено список чоловіків віком від 16 до 60 років, котрі підлягають внесенню до цього реєстру та військовому обліку.

Міністерство впевнене, що ці нововведення покращать процес оптимізації та верифікації інформації в реєстрі призовників і військовозобов’язаних.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні змінили правила призову: 16-річних реєструють разом з паспортом