facebook

Економічне бронювання від мобілізації таке буде: в парламенті повідомили деталі

У Верховній Раді розробили три концепції економічного бронювання від мобілізації.

Про це йдеться у повідомленні Апарату Верховної Ради України, пише УНІАН.

Зазначається, що концепції економічного бронювання були представлені під час зустрічі, яку організував Комітет з питань економічного розвитку.

У Раді наголосили, що варіанти, які були запропоновані законодавцями, передбачають:

сплату спеціального збору за бронювання працівників;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

бронювання на підставі заробітної плати;

змішану модель бронювання.

Через такі обговорення планується напрацювати узгоджені пропозиції, які врахують для доопрацювання законодавчих ініціатив.

Водночас голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха підкреслив, що від сплати спеціального збору можна отримати приблизно 200 млрд гривень на рік, що становить близько двох третин усіх коштів, які призначені в Україні на закупівлю вітчизняного озброєння.

Своєю чергою заступник міністра оборони Іван Гаврилюк наголосив, що Україні потрібно нарощувати можливості фінансування оборони.

Нагадаємо, для підприємств, які займаються перевезеннями, змінили правила бронювання співробітників. Такі зміни передбачено до постанови Кабміну №76. Крім того, внесено зміни до наказу Мінінфраструктури №303 (підписання та публікація очікується наступного тижня).

Також повідомлялось, що від 17 липня на порталі “Дія” запрацював сервіс електронного бронювання. Загалом близько 3 тисяч компаній скористалось системою, а відсоток відмов у бронюванні співробітників доволі невеликий.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Економічне бронювання від мобілізації таке буде: в парламенті повідомили деталі